Hvad er en haveambassadør?

Haveambassadørkurserne er en del af det større projekt, Mere Liv i Haven.

Over hele landet popper det op med lokale havenetværk, og lysten til at dele viden, overskud og oplevelser er voksende. Det er blandt andet disse netværk, som vi ønsker skal have ambassadører tilknyttet, og selvfølgelig alle de netværk der endnu ikke eksisterer – så vi får spredt viden og kræfter over hele landet.

I løbet af 2014–2016 har vi uddannet 74 haveambassadører – ca. 25 uddannes per kursus, og vi har afholdt tre identiske kursusforløb. En haveambassadør kan indtage en masse forskellige roller alt efter hvilken baggrund og interesser der følger med. For haver kan noget helt særligt, så vi skal have mange flere af dem – de private, de fælles, de små, dem for børn og dem der hele tiden er et skridt foran.

De overordnede målsætninger har været at uddanne allerede havekyndige i at formidle økologi i praksis gennem kurser og oplæg, til at organisere frivillige der arbejder med økologi og haver, til at inddrage lokale samarbejdspartnere og medier, og til at skabe flere aktiviteter lokalt, der kan styrke økologien.

Kursusprogrammet kan ses her Hent Haveambassadørkursus

Kurserne er støttet af VELUX FONDEN gennem projekt Mere Liv i Haven og har inkluderet kost og logi. Transport blev dækket af kursisterne.

Spørgsmål sendes til sandra@praktiskoekologi.dk