Foredrag om frø i teori og praksis

Dato:

Sted: Hvalsø Kulturhus – salen, Skolevej 12, 4330 Hvalsø

Frøet – Menneskets rejsekammerat

Frø gør det muligt for vilde planter at overleve dårlige forhold og at rejse i tid og sted. Frø er også blevet til menneskets trofaste rejsekammerat, da deres overlevelsesevner gør det muligt for os at dyrke planter til fødevarer og til at forskønne vores tilværelse. Frø kan dog også være ubehagelige rejsekammerater i form af ukrudt og invasive planter, som vi betaler dyrt for at undgå.

Thure Hauser, som er lektor ved Institut for Plante og Miljøvidenskab på Københavns Universitet, vil fortælle om »Frøets rejse« og samspil med os mennesker på godt og ondt. Efter denne spændende indføring i frø’s betydning og historie, vil han diskutere, hvordan du selv kan indsamle frø og opbevare dem, og hvad der skal til for at bevare deres genetiske variation. Der vil blive rig lejlighed til at stille spørgsmål og udveksle erfaringer.

Thure er uddannet biolog fra Århus Universitet, og har specialiseret sig i planteøkologi og -genetik. Han er vokset op i Roskilde, og har tidligere arbejdet på Risø og Landbohøjskolen. Han underviser til daglig i almen økologi, plante-økologi og plante-genetiske ressourcer.

Tid: 29. september kl. 19:30
Sted: Hvalsø Kulturhus – salen, Skolevej 12, 4330 Hvalsø
Pris: 50 kr.

Tilmelding via Billetto: https://billetto.dk/da/events/froet_menneskets_rejsekammerat

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider