Fokus på fermentering

Dato:

Sted: Skolekøkkenet på Gistrup skole, Hadsundvej 406, 9260 Gistrup

Fermentering (gæring) er en af de ældste konserverings metoder vi kender.

I de senere år er fermentering igen kommet ind i de almindelige husholdninger, især i de økologiske.

Det skyldes måske at man med fermentering kan konservere uden gift og samtidig tilføre maden god smag og duft.

Vi skal lære forskellige konserveringsmetoder:

at mælkesyregære,
at bruge kombuchasvampen
at tilberede en råmarmelade, en æblechutney
og fremstille urtesalt med ingefær og andet.

Tag forklæde og sylteglas med.

Har I ikke sylteglas har Anemette nogle med som kan købes til 4 kr pr stk.

Underviser er Anemette Olesen anemetteolesen.dk
som har skrevet adskillige grønne kogebøger og er tidligere restauratør af sommerrestauranten Den Gamle Pavillon i Spøttrup.

Anemette bor på Djursland – og har en stor urtehave.

Hun har også i mange år arbejdet freelance med have og mad, hvilket bl.a. har resulteret i mange madkurser og foredrag over hele landet.

Pris
Medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi: 100 kr
Andre deltagere: 120 kr

Max antal deltagere: 20

Arrangementet er åbent for alle.

Tilmelding kan ske via en mail til himmerland@merelivihaven.dk eller en SMS til 21728427

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider