Første spadestik i et stort lokalt biodiversitetsprojekt

Mikael Elke Lund, 5. februar 2024

Juelsmindeinstitution rejser 650.000 kroner i fondsmidler til lokalt biodiversitetsprojekt.

Juelsmindes børn og deres familier får i 2024 en ny grøn oase med overnatning i en spændende biodiversitetshave, der skaber muligheder for bæredygtige, sociale naturaktiviteter for hele lokalsamfundet.

Når den første shelterpæl sættes i jorden tirsdag den 6. februar klokken 9.30 på institutionen Tuens grund, markerer den første spadestik i et stort lokalt biodiversitetsprojekt, der i 2024 skal give Juelsmindehalvøens børn en ny spændende grøn oase at boltre sig i.

Forældrebestyrelsen i Tofteskovens Børnehuse har rejst 650.000 kroner i fondsmidler til at finansiere projektet.

»Jeg er meget imponeret over, at det er lykkedes at skaffe så mange penge til projektet, som, jeg synes, er fantastisk spændende,« siger borgmester i Hedensted Kommune, Ole Vind (V).

»At lave en biodiversitetshave er en fremragende ide, der sammen med byens øvrige udviklingstiltag er med til at sætte Juelsminde på kortet som en attraktiv by for børnefamilier«.

Projektet består af en 1.000 kvadratmeter stor have samt shelters til overnatning og et aktivitetshus med bålplads, der efter planen står klar til brug i sommeren 2024.

I dagtimerne skal området benyttes af Tofteskovens børnehuses godt 100 børn. Uden for institutionens åbningstid bliver området tilgængeligt for Juelsmindehalvøens børnefamilier, som efter aftale kan få adgang
til området, der kan benyttes til sociale aktiviteter, aktivitetsdage og overnatning.

»Jeg er meget stolt og glad over, at vi har en aktiv og ambitiøs forældrebestyrelse, der med fuld opbakning fra et begejstret lokalsamfund har skaffet midler til at gennemføre det her projekt, der nok må siges at ligge lidt ud over det sædvanlige«, siger Lisbet Tang, institutionsleder i Tofteskovens Børnehuse.

Skal udbredes til hele landet
Tofteskovens Børnehuses forældrebestyrelse har rejst pengene til projektet fra Insero Horsens, Friluftsrådet, Nordea Fonden, Sydbank Fonden, NRGI’s Værdipulje samt fra lokale virksomheder som Rema1000 Juelsminde og Mul10Metal. Med et budget på lidt over 700.000 kroner mangler kun få midler til at få alle projektets dele gennemført, og forældrebestyrelsesmedlem Milla Mølgaard er fortrøstningsfuld.

»Vi ser projektet som et bæredygtigt samlingspunkt i en by, der har brug for grønne tiltag målrettet vores børn. Vi er sikre på, at lokalsamfundet vil bakke op om at skaffe de allersidste midler«, siger hun.

I samarbejde med Landsforeningen Praktisk Økologi vil biodiversitetshaven og sheltersne blive udgangspunkt for et formidlingsmateriale, der efter planen skal udbredes blandt mange tusinde børn landet over i samarbejde med Friluftsrådets Grønne Spirer, fortæller direktør i Praktisk Økologi, Mikael Elke Lund.

»Juelsmindeprojektet er omgivet af engagerede forældre, pædagoger og institutionsledelse, så det vil være helt oplagt at bruge projektet som pilotprojekt, hvis erfaringer kan udbredes til institutioner over hele landet«, siger Mikael Elke Lund.

Praktisk information:
Første Spadestik – Juelsmindeprojektet Tirsdag den 6. februar kl. 9.30
Tuen, Tofteskovvej 2B, 7130 Juelsminde

Kontaktinformation:

  • Lisbet Tang, leder af Tofteskovens Børnehuse – 51 14 75 31
  • Ole Vind, Borgmester i Hedensted Kommune – 79 75 50 05
  • Milla Mølgaard, forældrebestyrelsesmedlem og fundraiser på projektet – 26 71 95 90
  • Mikael Elke Lund, direktør, Landsforeningen Praktisk Økologi – 22 18 26 82

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider