Dato:
Sted: Suhrs Højskole, Pustervig 8, 1126 København K
Første møde i temanetværket Bier
Der er ved at være et par stykker, der har tilmeldt sig gruppen, som i og for sig slet ikke eksistere med andet end navn på nuværende tidspunkt. Så det er ved at være tid til at definerer, hvad vi er og hvad vi vil.
Det bedste udgangspunkt for at finde ud af det, er at mødes og tale om hvad der optager os hver især og tale os frem til et fælles udgangspunkt for, hvad vi gerne vil samarbejde omkring
Bi netværket er ikke tænkt som en alternativ biavlerforening, men et forum hvor man kan møde andre, der tænker holistisk omkring bihold. Personligt håber jeg at gruppen kan udvikle sig til også at række bredere ud end kun biavlere, og være et forum for alle med interesse for at fremme bierne forhold, herunder haveejere, biologer, gartnere, gårdmænd i boligforeninger, forskere, pædagoger, byplanlæggere, landmænd, skolelærere, altankasseejere, politikere osv. Kort sagt alle der vil arbejder sammen for at fremme bæredygtigt bihold, gøre verden mere bivenlig, samt give bierne stemme i den offentlige debat. Forummet og mødet er således for alle med interesse for bier og man behøver ikke selv holde bier for at deltage.
For at få den bedste start på samarbejdet i gruppen, vil jeg gerne opfordre til at vi på forhånd forholder os til, at alle har forskelligt udgangspunkt og anerkender at der er forskellige tilgange, selvom vi deler det fælles formål om, at arbejde for bedre vilkår for bier – Både de sociale og de solitære bier. »Det er svært at vide hvad bier tænker« siger Peter Plys. Sådan er det også nogen gange med mennesker, så respekt for bierne og respekt for hinanden. Jeg håber vi kan lytte til hinanden med fokus på hvad vi kan være fælles om, selvom vi måske hver især kan have forskellige ideer til hvad der er den bedste vej.
Forslag til områder vi kunne nørde med i gruppen:
– Udbrede viden om bier og deres plads i verden
– Skabe bi-venlige habitater
– Udbrede viden om biplanter
– Forholde os til forskning inden for området
– Diskutere stadedesign og deres anvendelses herunder: topliste stader, warre stader, sunhives, osv
– Dele byggeinstruktioner
– »Ugrådig« honninghøst
– Fodring
– Sydomsbekæmpelse
– Sværmning
– Økologiregler
– Honning opskrifter
– Hvordan kan vi undgå og skade bier og hvordan kan vi hjælpe dem
– Generelt dele vores fascination for bier
Håber i vil være med til af definere gruppen, så vi kan præsentere os selv for resten af foreningen på Årsmødet på Livø i April måned.
I må meget gerne tilmelde jer på i@giveadamn.dk, så jeg kan se hvor mange honningmadder jeg skal smøre.
Bedste hilsner
Mette Hansen, Mobil: 22 39 39 10