Åben Have hos Louise

Dato:

Sted: Skjød, Granslevvej 10, 8450 Hammel

Vi inviterer dig til et spændende besøg i Louises skovbryns have!

Louise og hendes familie overtog deres nedlagte husmandssted, Bakkely, i januar 2019. Siden da har de ikke kun renoveret huset, men også arbejdet dedikeret med at fremme biodiversiteten på deres 1,5 ha store grund.

Om haven:

Biodiversitet: En stor del af grunden er kuperet og primært anlagt som skov, der grænser op til økologiske marker og anden skov. Området er rigt på dyreliv.

Køkkenhave: Køkkenhaven er blevet udvidet, og græsarealet er minimeret. Her eksperimenteres med forskellige planter for at opnå de bedste resultater med hensyn til pasningskrav og udbytte. Der er også plantet en lille frugtlund med ambitionen om at blive mere selvforsynende med grøntsager og frugt.

Prydhave: Den veletablerede prydhave, skabt af tidligere ejer, er bevaret og nydes i sin nuværende form.

Skov: Ved overtagelsen var en stor del af skoven fældet, så der er blevet plantet over 1000 træer af forskellige sorter. Skoven består af både plejeområder og vildtvoksende områder.

Ny sø: Der arbejdes i øjeblikket på at anlægge en 50 m² sø til glæde for padder, insekter og dyr.

Kom og få inspiration til, hvordan man kan fremme biodiversitet og skabe en selvforsynende have med både skov, køkkenhave og prydhave. Vi glæder os til at se jer til en dag fyldt med læring og naturoplevelser!

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider