Haveambassadørerne

Info

Antal medlemmer: 76

Kontakt: Mikael Elke Lund
kontakt@merelivihaven.dk

Fermentering

Lene Fuglsang Svendsen, 27. januar 2016

ANANAS KVASS
Her kommer opskriften på den nemmeste fermenterede drik, jeg kender.

Det var den første jeg nogensinde prøvede, og den blev startskuddet til et orgie i mit køkken udi fermenterede drikke.

Drikken er let boblende og syrlig-sød, og et fantastisk alternativ til sodavand for diabetikere og andre, der ikke tåler tilsat sukker.

Du skal bruge:

1 L Vand
½ vel moden ananas
Et stort sylteglas eller lign.

Lidt tålmodighed

Når du har fjernet skræl, skæres frugten ud i store tern. Lad bare midterstokken sidde. Læg tern i glasset og hæld vandet over.

Man kan sagtens sjusse sig frem med mængderne, bare sørg for at vandet dækker frugten. Sørg ca. 5 cm luft foroven, da der vil dannes kuldioxid sammen med mælkesyrebakterier.

Glasset dækkes med låg eller klæde og står ved stuetemperatur fri af solens stråler. Hvis låget er tætsluttende, skal du hver dag åbne glasset, for at lette trykket. Jeg bruger gamle sylteglas med løse glaslåg, så ingen fare dér!

Hvis du vil prøvesmage er det en god idé at hælde alt vandet fra, så det hele blandes, da der i glasset kan være stor forskel på smagen øverstog nederst.

Er smagen for vandet kan du bare hælde det tilbage over frugten og vente yderligere et døgn. Når kvassen er liflig for dine sanser, så hæld den op i et smukt glas og nyd den milde brus, den tågede farve og den liflige smag. Åh, det gør godt!

Tip: Du kan lave endnu en fermentering med et nyt hold vand, den bliver mere vandet, men som regel også god.

TipTip: Når du står tilbage med frugtstykkerne, kan du bruge dem i smoothies. Eller du kan juice dem sammen med appelsiner, lade den stå nogle timer på bordet i et glas med et skruelåg af metal. Ved at trykke jævnligt på låget, kan du mærke hvornår der er opbygget kulsyre. Jeg venter som regel til den er stenhård, og åbner den henover vasken, skulle det ske jeg har ladet den stå for længe og den bobler over. Squash go home, her er verdens bedste og mest naturlige appelsin sodavand!

.
Lene

Lene: Skål i ananas kvass

Lene

Lene: Ananas kvass fermenterer

Lene

Lene: Ananas kvass med skum

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider