Åben havelåge hos Inger Kaagaard i Ravnkilde

Dato:

Sted: Inger Kaagaard, Bydamsvej 14, Ravnkilde, 9610 Nørager

Tilføjelse fra Inger:
»tag evt. poser med, jeg deler gerne ud af frø og stiklinger«

Min have er anlagt i 1953 af et meget haveinteresseret ægtepar, derfor er min have velsignet med mange gamle træer og et væld af forårsblomster. En del af haven var blevet til vildnis, da vi overtog haven i 2005. Jeg forsøger at balancere haven mellem det vilde og det kultiverede, og en del udgåede træer får lov til at stå og forfalde eller ligger som stammer, hvor biller og svampe flytter ind. I den vilde del af haven er der en skovhave med gamle kirsebærtræer og forskellige løvfældende og stedsegrønne træer samt et fuglekrat.

I den kultiverede del af haven har jeg en lille køkkenhave på ca. 50 m², et drivhus, et frostfrit orangeri/potterum samt bede med roser, georginer og stauder. Jeg samler og bytter mange frø, og forsøger at skabe variation også i den kultiverede del af haven. Vores nabo er en rideskole, så jeg bruger halmfyldt hestemøg både som jordforbedring og som ukrudt hæmmer, og jeg er begyndt at arbejde med blandt andet honningurt, som jorddække efter afgrøder.

Jeg arbejder løbende med at forsøge at skabe forskellige rum i haven, ved at tildele dele af haven temaer og afgrænse rummene fra hinanden. På grund af rumdelingen virker haven større end sine 2000 m².

I dette have år er jeg i gang med at skabe et lille område med middelhavspræg, grave ud til mere blomsterhave i forhaven og at få kontrol med det hjørne af haven der skal være »gul have«. Haven er hele tiden i proces, og da hverken kræfter eller tid rækker, er der et lidt vildt præg over det meste af haven, og det ser jeg som en del af havens charme.

Kaffe : 25 kr.

Tilmelding : Send en SMS til 21728427 eller en mail til Himmerland@merelivihaven.dk

Alle er velkomne.

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider