Lone Landmand og Mad vs. Fødevarer

Dato:

Sted: Kimbrerkroen, Markedsvej, 9600 Aars

Foredrag v/ landmand og forfatter Lone Vitus

Foredraget er om tilværelsen på Brandbygegaard – https://lonelandmand.wordpress.com/ – et alternativ til den nuværende form for landbrug og dettes værdisæt. Livsform, værdier, afgrøder, husdyr og omgivende, voksende natur – helheden med andre ord.

Formålet er blandt andet at give et indblik i en verden, hvor det er lysten og kærligheden til jorden, og alt det den kan give, der driver værket, frem for materialistiske goder og pensionsordninger. Der fortælles om, hvordan de nødvendige penge tjenes, og der sættes fokus på prioriteringer i valget af livsstil frem for økonomisk sikkerhed.

Dernæst handler det om det, vi spiser. Bogen Mad vs. Fødevarer ligger til grund for debatten i denne del af foredraget. Der fortælles med udgangspunkt i eksempler på forskellige fødevarer fra den almindelige danskers hverdag, og baggrund for produktionerne og konsekvenser for jord, natur, dyr og mennesker inddrages – helt overordnet skabes et billede af den forfatning, vores fødevarer er i i dag. En kort historisk linje trækkes op, og nogle af de store dilemmaer, vi står overfor, når vi spiser, fremlægges.

Drivkraften i denne del af foredraget er den uretfærdighed, der ligger i, at vi som forbrugere ikke selv stilles over for reelle valg, når vi skal handle ind. Vi aner ikke, hvad eller hvilke former for giftstoffer fødevarerne har været udsat for, eller hvilken forarmning af husdyrenes vilkår, der ligger til grund for animalske produkter. Emballagerne og de lovpligtige deklarationer afspejler langt fra virkeligheden.

Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål og debat.

Arrangør Danmarks Naturfredningsforening

Kl. 21.00 afholdes årsmøde med dagsorden iht. vedtægterne.

Alle er velkomne.

DN byder på kaffe og kage

pbv. Svend Dahl,
vesthimmerland@dn.dk

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider