Åbne haver med permakultur

Dato:

Sted: Horseager 25, Slåenhaven 11 og, Raunsbjergvej 26, 4330 Hvalsø

Kom og få inspiration til hvordan du kan designe din have ud fra naturens egne principper. En have baseret på permakultur summer af liv, har højt udbytte af afgrøderne og er tilmed stort set gravefri.

Du får her mulighed for at besøge tre meget forskellige skovhaver etableret ud fra permakulturens principper, alle beliggende i Hvalsø By.

Få inspiration til hvordan man starter fra bunden med at designe en skovhave ud fra permakultur principperne og du kan se meget forskellige løsninger på integration af Skovhaver i et samlet havedesign.

På Horseager 25 kan du besøge Thorild og Thomas‘ have. Skovhaven er ca. 5 år gammel og er etableret i en helt almindelig villahave, der også rummer drivhus og højbede med etårige grøntsager mm. Her kan du se hvordan permakultur kan skabe frodighed og mangfoldighed i villahaven.

På Slåenhaven 11 kan du besøge Rosa’s have. Skovhaven er helt nyetableret og startede som en klassisk villahave, som kun bestod af græsplæne og hæk, da familien flyttede ind i december 2020. Her kan du også få inspiration til jordforbedring med udgangspunkt i permakulturens principper.

Ved bofællesskabet Buske på Raunsbjergvej 26 kan du besøge Jonas’ skovhave. I Buske Skovhave er der mere plads at boltre sig på og skovhaven her er et par år gammel. Med et større areal er der plads til at have større volumen og variation i afgrøderne og du se hvordan de forskellige arter spiller sammen.

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider