Farver og frodighed i Kiselgården

Lisbeth Boye Jensen, 11. maj 2019

Havenetværket havde den 10. Maj arrangeret et eftermiddagsbesøg på Kiselgårdens Planteskole. Det store drivhus ud mod vejen er indrettet som planteskole med et »salgsdrivhus«. Her er der godt fyldt op med frodige og farverige krydderurter i en stor variation af arter; bredbladet persille, forskellige sorter af timian og salvie, syrer med mere. Hertil rummede drivhuset udplantningsplanter; igen et righoldigt udvalg af alt fra knoldfennikel, forskellige kålsorter, flotte tomatplanter og meget andet godt. Kiselgårdens ejere, Ask og Amy, driver gartneriet efter den biodynamiske metode. Læs mere på Kiselgårdens hjemmeside. Ask viste os rundt i planteskolen samt i det tilstødende drivhus, der rummer en spændende del af produktionen. Undervejs blev vi budt på smagsprøver på tallerkensmækker, østersurt, cubansk oregano med flere. Kiselgården leverer frisk afskårne blomster og blade fra en række spændende urter til københavnske restauranter, herunder Noma, et par gange om ugen. I tæt samarbejde med en kok er Ask konstant på opdagelse efter urter, der kan give nye smagsoplevelser. Når en spændende smagsvariation er fundet, følger arbejdet med at finde de dyrkningsforhold, der kan give en tilfredstillende produktion.

Udover dejlige udplantningsplanter fik jeg også en god ide med hjem. Ask fortalte at de dyrker friske ingefær fra knolde, og jeg har netop i mit køkken opdaget en lidt halvgammel ingefær med en flot spire. Så når dette er skrevet, vil jeg plante ingefæren. Hvem ved, måske bliver jeg selvforsynende i ingefær i 2019?

Kiselgården leverer også til Årstiderne, Nemlig.com og Netto. Udover drivhusene har Kiselgården udendørsproduktion af forskellige grønsager.

8 medlemmer fra Havenetværket Lejre (2 fra Havenetværket Ringsted) deltog i besøget på Kiselgården.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider