Ribe

Info

Antal medlemmer: 45

Kontakt: Mette K. Due
ribe@praktiskoekologi.dk

Deltag i netværket

Stensbækhave

Mette K. Due, 12. marts 2022

Den 20. juni 2022 er der netværksbesøg hos Stensbækhave (for nærmere information og tilmelding – se kalenderen).

Nina og Tobias vil gerne introducere projektet:

Stensbækhave er en grøntsagsproduktion på Stensbæk Højskole. Det består af 1600 m² bede og 40 m² drivhus. Produktionen er drevet Nina Aylor og Tobias Unger Coff. Grøntsagsproduktionen er startet med henblik på, at være et eksempel på et bæredygtigt landbrug, forsyne højskolen med grøntsager, sælge friske og sunde grøntsager til lokalområdet og inspirere og videregive viden omkring jordens sundhed og lokale fødevarer.

DYRKNINGSMETODER
Vi arbejder mod et regenerativt jordbrug. Det betyder vi gerne vil opbygge jordens mikroliv, binde karbon i jorden og skabe en høj biodiversitet.

Vi arbejder ud fra nogle faste principper for, at kunne imødekomme disse mål. Ingen sprøjtemidler eller andre kemikalier er brugt i vores dyrkning. Vi arbejder uden benzin eller oliedrevne maskiner. Minimal jord forstyrrelse. Det betyder vi ikke graver i jorden, med mindre det er absolut nødvendigt, fx ved dyrkning af kartofler. Vi dyrker en høj diversitet af grøntsager og sørger for også have andre planter rundt om og i dyrknings bedene. Vi benytter os af konstant jorddække og fotosyntese optimering. Det betyder vi holder jorden dækket med kompost, halm og sørger for at have så meget grønt voksende på dyrkningsarealet som muligt.

HVAD KAN VI TILBYDE?

Vi kan tilbyde at leverer grøntsager to gange om ugen. Du bestemmer selv dagene. Vi mener grøntsager er sundest når de er friske. Derfor er alle grøntsager blevet høstet inden for for 24 timer. Har du specielle ønsker til specielle grøntsager eller andre ønsker, er vi meget villige til samarbejde.

HVORDAN KØBER MAN?

En uge før høst og levering sender vi dig en liste over de grøntsager, som er klar til høst den kommende uge med mængder og pris. Du svarer hvilke grøntsager og mængder og vi levere på den valgte dag.

BESØG
Du er meget velkommen til at kontakte os på stensbaekhave@gmail.com eller på 20557524 eller komme ud og besøge os her, Stensbækvej 29, 6510 Gram. Du kan også finde mere om os på vores instagram »stensbaekhave«

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider