Økologi og jordskælv

Vita Damsø, 12. maj 2015

Måske er dette lidt uden for vores netværksemne, men jeg slår det op alligevel, da det foregår lokalt i Borup Kino og handler om et økologisk sted i Nepal.

Jordskælvsaften i Borup Kino.

Øjenvidneberetning fra før, under og efter skælvet, der var endnu et hårdt slag for et af verdens fattigste lande.

Gamcha Organic Farm nær Kathmandu er moderstedet for al økologi i Nepal. Stedet var et fyrtårn omkring økologi og miljø i Nepal og fungerede også som gæstehus og træningssted for økologi både på stedet og rundt om i Nepal. Mere end 100 kvinder har fået træning på Gamcha bl.a. til etablering af skolehaver, så børnene kan få et måltid mad på skolen. Et mødested for folk fra hele verden, personer fra mere end 50 lande har besøgt stedet. Gamcha blev drevet af familien Dhungana og flere ansatte. I alt 10 mennesker havde deres levebrød her. Den 25 april ved middagstid blev deres livsgrundlag lagt i ruiner på 30 sekunder. En gruppe af tidligere gæster og venner af stedet har sat sig for at samle penge ind så Gamchas vigtige arbejde kan forsætte, så der igen kan blive arbejde og indtægter. Kort sagt en fremtid der kan involvere endnu flere i arbejdet for et renere og mere miljø rigtig Nepal. Gruppen »Gamcha New Organic Farm« kan findes på face book.

Første arrangement er i Borup Kino 17 maj. Poul Hansen Søbogaard, der opholdt sig i Kathmandu og naturfotograf Ole Andersen der blev fanget på en terrasse på Gamcha vil fortælle om de dramatiske begivenheder under jordskælvet. Kort sagt Nepal før, under og efter skælvet.

Entreen på 100 kr. og øvrige indtægter går til genopbygningen af Gamcha og det videre økologiske arbejde.

17 maj kl 19. Borup Kino Lindevej 3 4140 Borup

Dørene åbner kl 18 med salg af nepalesisk filt og træprodukter. Plancheudstilling og salg af drikkevarer. Kino cafeen har også åben efter fortællingen.

Er du interesseret i at deltage i det fremtidige arbejde, så kom kl 16.00

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider