Syddjurs

Info

Antal medlemmer: 42

Kontakt: Eva Skjødsholm Og Joke Hardus
syddjurs@merelivihaven.dk

Deltag i netværket

Kompost – Fra besværligt affald til gratis gødning

Dato:

Sted: Kulturhotellet, Hovedgaden 10, , 8410 Rønde

Med klimaændringer, større og voldsommere regnmængder, og mange menneskers ønske om at leve sundere og samtidig belaste miljøet mindre, bliver det mere vigtigt at vide, hvordan man dyrker sin have mere bæredygtigt. Den væsentligste kilde til et godt resultat i haven er gødningen der anvendes, men det er samtidigt den største miljø- og klimabelastning sammen med brugen af pesticider.

Dette arrangement handler om hvordan man kan dyrke sin have uden at bruge kunstgødning og i stedet erstatte det med organiske gødningsmidler som kompost, grøntgødning, bælgplanter som man selv fremstiller materiale, der findes i ens omgivelser.

Jens Juhl, økologisk skribent og foredragsholder, vil grundigt forklare og vise hvordan man laver kompost, hvordan den bruges i haven, samt fortælle om hvordan det gavner jorden og planterne. Foredraget ledsages af masser af billeder, der viser arbejdet med kompost og forskellige organiske gødningsmidler.

Jens og hans kone Sølva ejer »Slottet i Smørmosen«, en kolonihave, som de har dyrket økologisk siden 1994. I haven er der grøntsager, krydderurter og blomster og et lille hønsehold. Sølva og Jens har skrevet fere havebøger, bl.a.: Økologisk have – selvforsyning til husbehov og Havealmanak – økologisk have måned for måned. Bøgerne kan købes i pausen, hvor Haveselskabet også serverer kaffe med brød.

Sted: Kulturhotellet, Hovedgaden 10, 8410 Rønde
Tilmelding: Senest 1. oktober 2018
Tilmelding til: Lene Svenningsen, tlf. 60 12 15 33 eller mail@lenesvenningsen.dk
Pris: Medlemmer af Praktisk Økologi og Haveselskabet kr. 75,– / ikke medlemmer kr. 100,–

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider