Syddjurs

Info

Antal medlemmer: 60

Kontakt: Eva Skjødsholm Og Helle Zwergius
syddjurs@praktiskoekologi.dk

Deltag i netværket

Besøg hos Joke og Frans

Eva Skjødsholm, 17. januar 2018

Det var en kold og lidt ugæstfri januardag, og turen ind til Joke og Frans gård er kringlet men spændende, nogle fòr lidt vild undervejs, men indenfor var der tændt godt op i brændeovnen, og vi blev budt velkommen med kage og varm the og kaffe.

Frans fortalte passioneret og ukueligt om stedet og tankerne med det. Det er et øko-permakultur- landbrug, hvor jordens beskaffenhed og liv danner udgangspunkt for visionerne og arbejdet med stedet. Derfor fylder komposten rigtig meget og troner i en kæmpebunke ved siden af nedkørslen til gården. Frans og Joke er særlig inspireret af Dr. Elaine Ingham, som forsker i »The Soil Food Web« www.soilfoodweb.com. Og selvom det var hundekoldt ude, var temperaturen i komposten 15 grader, og fuld af liv!

Joke planlægger og er allerede gået i gang med en økoblomsterhave, for at kunne sælge økologiske blomster. Rundt på arealet om er plantet mange forskellige træer, som med tiden både vil give læ, liv og næring til jorden, nektar og pollen til insekterne og afgrøder til menneskene. Vi kunne alle forestille os stedet om nogle år, hvor det må være noget nær et lille paradis, som ikke belaster naturen, men genopretter den. Tak fordi I ville dele det med os og vi glæder os til at komme igen!

Billeder: Lars Erik Sørensen

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider