Syddjurs

Info

Antal medlemmer: 67

Kontakt: Eva Skjødsholm Og Helle Zwergius
syddjurs@praktiskoekologi.dk

Deltag i netværket

Tid til høst af frø

Eva Skjødsholm, 18. september 2022

Allerførst tak for en fin eftermiddag hos Merete og Jens i deres dejlige have. Alle havde medbragt retter fra egen have og køkken, meget inspirerende og lækkert.

Haven hos Merete og Jens er frodig og med mange fine kreative detaljer, som vidner om en stor glæde og kærlighed til at indrette haven og dyrke forskellige planter.

Høsttid og frøtid
Nu er det for alvor tid til at få afgrøderne i hus på flasker og i glas, så der er til vinterens forråd. I den sammenhæng er det er nemt, at skrabe tomaternes frø ud, fermentere dem lidt, så skylle og tørre, og mærkeseddel på. Andre frø som f.eks. bønner, ærter og dild skal egentlig bare tørres godt igennem, så er der frø til en selv og til at dele.

Frøsamling er stadig vigtigere for at bevare så mange sorter som muligt, og for at sikre gode, spiredygtige frø. Helle og jeg vil gerne opfordre jer til at samle så mange frø som I overhovedet magter. Så kan vi lave vores lille frøbyttekreds, eller vi kan gå »viralt« og bytte i en større sammenhæng. Før Corona havde vi faktisk et frøytte klart til Maltfabrikken i Ebeltoft, som så desværre blev aflyst, men det skal jo ikke afholde os fra at prøve igen. :-)

Cuban Flower har længe cirkuleret iblandt tomat- aficionados

En helt ny bog om vigtigheden af at samle frø og passe på dem

Palmekålen trives

Et smukt bord

Høstfest i Merete og Jens’ have

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider