Forårshilsen, om foredrag/besøg/oplevelser og tomater

Mona Ibsen, 19. marts 2021

Her kommer et lille forårspust på denne forhåbentlig sidste dag/nat med frost.

Hvor har jeg dog savnet den årlige varme og rummelige sammenkomst efter en lang vinter hos Katharinas og Magnus. Med glade mennesker, ild i brændeovnen, boller, marmelade, varme drikke i spandevis og masser af snak. De sidste 3 år har vi vel været omkring 14–17 stk. hver gang. Det har bare været så drønhyggeligt og skønt at (gen)se både gamle og nye medlemmer.

Vi kan heller ikke mødes hos mig og alle stikløgene – en tradition, som ellers har 5 år på bagen.

Men det skal nok komme. Vi bliver vaccineret, omend det går uendelig langsommeligt, ikke fra sundhedssektorens side, men med at få hevet vaccinerne hjem – måske fordi mere hårdhændede regimer har tvunget Phizer m.fl. til at levere til dem først?

Under alle omstændigheder kigger foråret lige nu på os. Lad mig give jer et par tip. Her på siden til højre i den blå boks EMNER står der rigtig meget nyttig viden. Prøv f.eks. at scrolle ned til Link. Der er Link til biodiversitet, Link til insekthoteller, Link til såning og dyrkning, Link til dyrkning af krydderurter, Link til bihoteller. Og masse andre ting, som bør (gen)læses og til stor fornøjelse. Der er mange gode ideer i den blå boks.

Praktisk Økologi efterlyser emner til foredrag, undervisning, ture osv. PØ er ved at søge Veluxfonden om penge, og det er især gruppen over 65 år, der vil komme i søgelyset. Fordi det er dem, Veluxfonden går efter i denne omgang. Det betyder dog ikke, at yngre modeller i både han- og hunudgaver ikke kan bidrage eller være med. Alle forslag bliver taget med, og alle vil kunne deltage. Så skriv venligst herunder, hvad I gerne kunne tænke jer at høre om, komme ud og besøge, opleve, komme i kontakt med. Gerne også lidt vidtløftige og smådyre arrangementer.

Tænk bredt. Meget gerne også, hvis I kender navne på personer, som kunne være interessante at få herned.

Nu er det også snart tid for såning af frilandstomater. Men vent meget gerne til slutningen af marts eller omkring begyndelsen af april.

Tip: lige så snart I ser, at den lille tomatspire med bukket hoved er kommet op af jorden i potterne, tager I plastikken/låget af – og sætter dem køligt med det samme, ca. 15–16 grader, hvis det er muligt. Det vil betyde, at planten tænker, at jeg nok hellere må se at få lavet nogle blomster. Det gør den så efter 3. bladsæt – i stedet for i varmere tider, hvor den venter helt op til 7. bladsæt, før den sætter blomst. Og så får man for det første meget senere tomater, og for det andet skal næsten have en stige for at nå dem (måske en anelse overdrevet!).

Jeg har sået løg, som allerede er 10 cm, har sat dem i kælderen ved et vindue for at stoppe den vilde vækst. Har også sået bredbladet persille, broccoli, spidskål, rucola, græsk karse og har plantet mine hængepelargonier om i større potter med god ny jord. De kvitterer allerede med de sjældne og meget smukke kølig lysblå-lilla (ikke til at beskrive) blomster.

Må jeg høre lidt fra jeres verden.

KÆMPE VIRTUEL KNUS og KRAM – Mona

Opret ny adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-mailadresse:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider