Sydfyns netværket 2. størst i Danmark ud af 38

Mona Ibsen, 23. april 2018

Kære Alle.

Først velkommen til endnu flere nye medlemmer her de sidste par måneder.

Vi er nu her på Sydfyn 72 medlemmer, hvilket kun Lejre og Silkeborg kan slå med hver 77 medlemmer. Ud af 38 netværk i hele Danmark!

Med så mange engagerede folk må der være masser af spørgsmål og ting, som presser sig på. Kom frit frem. Alle kan og må vældig gerne skrive herinde. Og alle må og kan invitere på havevandring/-besøg, en lille workshop (skal vi sammen lave et bihotel? f.eks.).

Stort og småt er lige godt.

Lige nu er der nok ikke tid til så meget andet end vores egne haver. Men når midten af maj er overstået, plejer den allermest hektiske tid på året for haveejere at være overstået. Det meste er i jorden: stikløg, ærter, mange grønsags- og blomsterfrø, der er kalket og gødet, Der er pottet om flere gange, komposten er drysset ud, og den nye bunke er vendt. Der mangler kun i midten af maj bønner, frilandstomater, -agurker, selleri og majs.

Græsset er slået, og afklippet gør virkelig god gavn som dække mellem gulerod- og løgrækker. Og senere rundt om sellerier og rødbeder. Det gøder rigtig meget, dækker for ukrudt og holder jorden fugtigere end, hvis solen står og steger ned på den. Derved minimeres både vanding og lugning. To fluer med et smæk.

Husk, at løg skal vandes temmelig meget fra sætning og den første måned frem, så de får et godt og stærkt rodfæste og god grokraft. Kommer der tørke – hahaha – skal de vandes yderligere.

Husk ved udplantning af give tomater et godt drys kalk. Så mindskes chancen for den grimme griffelråd. Og kalkning gælder især, hvis du bruger regnvand.

Når I nu skriver herinde, så kig på HELE siden, hvor Opret nyt indlæg er i. Her en gennemgang:

Øverst står der: »Kan læses af: « Her kan man så vælge Alle – eller kun Netværket.

Herefter står: »Overskrift:« denne er KUN gældende for selve oplægget, man skriver. Og vil ikke fremgå ovre i det blå felt til højre.

Så kommer: »Tekst«. Hvor man skriver.

Til sidst det vigtigste, hvis man skal kunne finde opslaget igen: »Emneord:« i de tre små rektangler skriver man sin OVERSKRIFT, SOM KOMMER OVER I DET BLÅ LANGE FELT OVRE TIL HØJRE HER. HVOR DER ØVERST OPPE STÅR: EMNER

Jeg vil ønske alle jer gæve mennesker er skønt forår. Byd nu endelig ind med spørgsmål, undren og gerne på en helt uformel have-gåtur i løbet af sommeren. Kun på den måde bliver vi klogere. Jeg skal meget nødig være ene om at skrive her for 71 andre. Hvilket heldigvis ikke har været tilfældet her i vinter med vores meget godt fyldte workshops i private hjem. Tak for det allesammen. Det har været givende, bumhyggeligt, afslappende og lærerigt.

Og til de nye og gamle: kig i EMNE-feltet til højre og se, hvad vi har fået tiden til at gå med de første snart 4 år, vi har eksisteret. Workshops fra 2017 og 2018 står der ligeledes. God fornøjelse.

De go’este hilsener fra Mona

Opret ny adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-mailadresse:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider