Workshop – ikke aprilsnar – d. 1. april!

Mona Ibsen, 20. marts 2018

Kære Allesammen.

Det står i løgets tegn denne søndag.

Der er indkøbt røde og gule stikløg til venlig selvbetjening og afvejning 1. april hos mig.

Nærliggende er det så at snakke om, hvilke sygdomme løgfamilien – løg, porre, hvidløg – typisk får, og hvad man kan gøre for at enten forhindre det eller minimere skaderne.

Dernæst om gødningsmængde: hvor lidt eller hvor meget og af hvad ønsker hver enkelt slags familiemedlem. Der er stor forskel.

Allerede nu vil jeg opfordre jer til at kalke årets kommende løgbed og fordele kalken blidt en smule ned med en rive! Det er nemlig en fordel, at kalken nedsiver/bliver blandet lidt i jorden, før stikløgene sættes.

De, der ikke har fået meldt sig til køb af stikløg kan nå det endnu her på siden. Og der er så løssalg af evtuelle rester søndag d. 1. april. – Såfremt nogle, som har bestilt løg, ikke kan komme denne dag, kommer I bare en anden dag. Skriv i så fald til mig på ibsenskolevej11@gmail.com

Hvis andre har presserende emner, som gerne skal tages op, så sig frem.

Jeg har selv et par andre tanker:
Har I lyst til, at vi holder lidt åben have på skift over foråret/sommeren – måske med et par haver på samme dag? Bare en rundtur, en idetur, en nysgerrighedstur. Hvem har lyst til at se NNs stengærde? Hvem har lyst til at se MMs blanding af køkkenhave, dyrehold, et skovparti m.v.? Hvem har mægtig lyst til at se OOs vand i en balje, i en sø, i en bæk?

Og hvem har faktisk lyst til at åbne sin have for os rare væsener? Det drejer sig IKKE om at frisere sin have, og at der ingen ukrudt er. Faktisk tværtimod. Mange af os synes jo, at mangfoldighed er sagen. Også som bunddække. I hvert fald meget hellere end nøgen jord. Men kan det ikke være andet, vil vi også gerne se sådan en – SMIL.

Jeg har også tænkt lidt over at tage en samlet tur til Højbyhus. Som ligger syd for Odense i Højby. Det er et økologisk landsted, som forhandler grønsager, frugt, mel. Samt Farmergødning, Bingenheimer-frø (virkelig gode!) og mange andre spændende sager. Og som har salg i eget bageri af skønne brød. Og en café.

Os, der var hos Pia på Langeland, vendte det lige.

Jeg håber, at mange har mulighed for at møde op Påskesøndag d. 1. april kl. 14 hos mig:
Skolevej 11, 5771 Stenstrup.

Vel mødt hos mig – Mona

Opret ny adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-mailadresse:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider