Besøg i Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holconbs Permakulturhave på Djursland.

Anna Bundgaard, 14. maj 2017

Det var en lille flok på fire som tog afsted til Karoline og Tychos Permakulturhave på Friland, Djursland i fredags. For mit eget vedkommende vidste jeg ikke så meget om emnet i forvejen, men dog nok til at jeg var nysgerrig efter mere viden om permakultur havebrug.

Karoline og Tychos sted på Friland indbefatter flere aktiviteter. De har et stort område på flere ha hvor de er ved at etablere en skovhave med nyligt plantede træer og græssende gæs, kaninhold samt planteskolen. Det var primært den nystartede planteskole vi brugte mest tid på. Vi blev fristet af de mange spændende planter som vi hver især skulle hjem og forsøge os med og måtte købe bogen Permakulturhaven, den eneste danske bog om emnet indtil videre. Jeg kan stærkt anbefale den, meget informativ og godt opslagsværk om de enkelte planter.

Parret har også have og privatbolig på Friland.

Da det var planteskolens første åbningsdag, var der ikke tid til rundvisning, men det kan måske blive en anden gang, for det er helt sikkert et sted som det kunne være spændende at følge. Både Karoline og Thycho er rigtig gode formidlere, og de har stor viden om området, så det var et meget givtigt og inspirerende besøg.

Frokosten indtog vi hos Joke, haveambassadør for Syddjursland. Dejligt sted, med udsigt til Kattegat og rundtur i hendes dejlige have med krydderurter så store.

En dejlig dag med samvær og masser af ny inspiration til at tænke permakultur, hvilket giver god mening i min lille have på omkring 250 m²…

Mange hilsener
Anna Bundgaard

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider