Lær at fermentere kål og andre grøntsager

Ursula Behrle, 16. juli 2024

Fermentering er en ældgammel, naturlig konserveringsmetode, der er blevet aktuel igen. Ved fermentering sørger naturlige mælkesyrebakterier for et surt miljø, hvorved grøntsagerne konserveres – helt uden opvarmning eller nedkøling.

Fermentering er meget nem, hvis bare man er opmærksom på et par simple regler. Kom og vær med til at høre mere om fermentering, nyde en lille smagsprøve – og lave din egen fermenterede kål.

Vi slutter af med kaffe/kage, en lille smagsprøve og fælles oprydning.

Tid: Lørdag d. 7. september kl. 13–16.30
Sted: Aktivitetscentret Skjern, Nygade 48, 6900 Skjern
Pris: 50 kr.

Tilmelding: senest mandag den 2. september.

Maks. antal deltagere er 10 – og der er først til mølle

Medbring venligst:
– 1 økologisk hvidkål og ½ økologisk rødkål
– Hvis du vil fermentere kålen sammen med andre ting, så tag eventuelt også et nogle gulerødder, palmekål, en peberfrugt, et løg eller lignende med.

– 3 tomme konservesglas med låg eller sylteglas (gummiring ikke nødvendig). Hvis du skal ud at købe glas, så er det i økologiens ånd at købe dem brugt i genbrug. Glassene skal være cirka 1–1,5 l store og uden rester af opvaskemiddel
– en rigtig stor skål
– Hvis en eller to af jer kunne tage en køkkenmaskine med, der kan høvle/snitte kålen, ville det være perfekt.

Hvis du ikke vil have den røde farve fra rødkålen eller saltvandet på fingrene, så tag gummihandsker med. Jeg selv bruger aldrig handsker.

Brug ikke creme etc. på hænderne, inden du tager af sted.

Surkål er fermenteret hvidkål

Surkål er fermenteret hvidkål

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider