Så blev fermenteret i Skjern

Ursula Behrle, 8. september 2024

Det var en lille, men meget hyggelig, spørgelysten og særdeles produktiv gruppe, der efter en kort indføring i fermenteringens verden fremstillede fermenterede agurker med frisk timian, en blanding af blomkål med peberfrugt og porre samt almindelig surkål. Desuden lavede vi kombucha, som vi delte mellem deltagerne, og deltagere fik også en kombucha svamp (scoby) med hjem, så der kan brygges videre derhjemme.

En af deltagerne kunne fortælle om fermenteringstraditionerne i Rumænien, og vi kiggede på fermenteringens »bibel« af forfatteren Sandor Katz.

Vi smagte på mousserende kombucha med sommerbær, fermenterede majroer og kimchi. Og mens vi drak »tyrkisk« kaffe og spiste æblekage på terrassen, gik snakken lystigt om alt muligt inden for økologiens verden.

En eftermiddag i fermenteringens forunderlige verden

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider