Viborg

Info

Antal medlemmer: 60

Kontakt: Søren Dahl Rosholm Og Mette Engholm
viborg@praktiskoekologi.dk

Deltag i netværket

Permakultur og process d. 12.2.23 kl 10–15

Mark Winckles, 31. januar 2023

Hej Alle.

Dette har måske interesse for nogen. Arrangementet er planlagt af Jozef Blockx, der ejer den have vi skal se i maj.

Et halvdags arrangement på Mark og Vibes 5 ha store landejendom, hvor man har det hele: skov, græsmark, skråninger med højdeforskelle, et kildeudspring osv.

Dagen står i »processernes« tegn.

Om formiddagen tager vi udgangspunkt i et stykke jord på 550 m² som har været dækket til med sort plast i et års tid for at skygge ukrudtet og græsset væk. Hvordan forvandles det nu til en selvforsynende permahave med en jord fyldt af liv? Hvilke processer foregår der i en levende jord? Hvordan kan vi fodre mikrolivet i denne levende jord?

Om eftermiddagen tager vi fat i emnet: »designproces«.

Processen med at skabe et bæredygtigt og robust design starter ofte med en »vision«, i det her tilfælde Mark og Vibes drøm om hvordan denne ejendom om 5 til 7 år skal danne rammen for deres tilværelse som aktive pensionister. Vi tager på markvandring og ser på de ressourcer, muligheder, energier og begrænsninger vi kan se. Men først og fremmest tager vi udgangspunkt i de 2 mennesker som lever her. Det bliver de første trin i deres designproces som vi får lov til at være en lille del af.

En stor del af tiden er vi udenfor, så tag godt med tøj på. Resten af tiden er vi i et opvarmet værksted, hvor der vil være to korte undervisningsforløb på cirka 20 minutter.

Mark og Vibe byder på en lille frokostanretning (med kaffe og te), som vi også nyder i det opvarmede værksted.

Dagens program giver en enestående mulighed for at være med i den allertidligste fase af et permakultur design: en strategi for at realisere en drøm om mere bæredygtighed, mere biodiversitet og et godt liv på naturens præmisser.

Alle aspekter for begge processer kan selvfølgeligt overføres til et permakulturdesign for en mindre ejendom, en have elle sågar en terrasse.

Prisen bestemmer man selv, men tilmelding er nødvendigt. Send blot en sms til:
Mark (24446001)

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider