Opfordring fra Miljøudvalget under Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Lise Buch, 16. februar 2018

Om deltagelse og planlægning af arrangementer: Jens Christian Elle
inviterer »til et lille fyraftensmøde onsdag den 28. februar kl. 16–17.30 for at få snakket om hvor der er ideer og behov når det gælder havefronten.

Meld gerne tilbage til mig så vi kan koordinere en deltagelse. Hilsen Lise

Jens Christian skriver videre: «Hvis jeg lige må kridte banen op: Arbejdet med Naturbyen er ved at kaste nogle konkrete muligheder af sig. I horisonten tegner der sig et (kommunalt finansieret) udviklingsforløb, der kan blive begyndelsen på, at vi for alvor oplever Naturbyen som et vigtigt sted i kraft af dens aktiviteter og aktivitetsmiljø. Hvis alt går, som vi forventer vil vi fra sommeren 2018 sammen kunne drage nytte af det planlagte udviklingsforløb.

Vores fælles interesse for at få styrket en fortsat mere biodivers og bæredygtig havekultur (i haverne, i altankassen og i vindueskarmen) kan med andre ord få et ordentlig boost, såfremt vi sammen griber de muligheder, der kommer til at tilbyde sig i den kommende tid.

På den helt korte bane (1. halvdel af 2018) så synes vi det vil være godt at få programsat en række aktiviteter inden for havetemaet. Det kunne være vand i have, spireworkshop, frøbytte, planteformering, plantebytte, vægevanding, kompostworkshop, havevandringer, kampagne for begrønning af altaner i Voldparken osv. Brønshøj-Husum Lokaludvalg har bevilget midler til at fremme sådanne aktiviteter og EnergiCenter Voldparken vil gerne spille med blandt andet gennem deres nye pop-up cafe.

På den lidt længere bane (fra 2. halvdel af 2018 og frem) vil der blive muligheder for at arrangere større og længerevarende begivenheder i forbindelse med det omtalte udviklingsforløb. Det kunne eksempelvis være en stor havemesse på Energicenteret i maj 2019, større workshops med bydækkende appel, forsøg med skolehaver eller hvor energien nu er rettet mod. Målsætningen med aktiviteterne er ikke alene at give børn og borgerne i almindelighed en række oplevelser, men også at skabe og styrke et netværk af havefolk, med henblik på at der skabes projektforløb og virksomheder der virker fra Naturbyen. "

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider