Lolland

Info

Antal medlemmer: 41

Kontakt: Marianne Mortensen
lolland@praktiskoekologi.dk

Deltag i netværket

Havebesøg m.m.

Marianne Mortensen, 10. juli 2021

Kære havegruppemedlemmer

I det sidste opslag fra mig, var der på oversigts-listen nævnt et besøg i »Den grønne Verden« på Søllestedgård Gods. Det bliver imidlertid ikke til noget i denne omgang – forsøger igen til næste år.

Derimod står det fast, at vi er inviteret indenfor i Pia og Niels‘ have søndag 15.8.

»To haver i én« er overskriften -
Den oprindelige have var åben og simpel, da Pia og Niels flyttede til Flintinge i foråret 2019. Masser af græsplæne omkranset af lidt buske og træer. Målet var at skabe en have med masser af blomstrende buske og stauder, arrangeret i bede – men så udtrykket blev naturligt og lidt tilfældigt, og med læ for vinden. Langs skellinjen er anlagt et solidt kvashegn på ca. 50 m – integreret i beplantningen af træer og buske. Gradvist begynder haven nu at blive lidt snørklet, som også var ét af målene. Man kan bevæge sig rundt, og blive overrasket over, hvad der viser sig omkring næste hjørne. Den oprindelige have er på 900 m².

Primo 2020 blev haven udvidet med knapt 1000 m². Det er en tidligere mark, som nu er blevet anlagt kun som køkkenhave. Ideer, teorier og design i denne del af haven har været mange i opstarten. En del blev afprøvet – noget lykkedes, og andet blev en erfaring rigere. Nødvendigheden af forspiring af næsten alt hele sæsonen, har været en vigtig erfaring. Forspiringen sker i et lille drivhus. Køkkenhaven er nu ved at blive anlagt udelukkende med no-dig-bede bestående af alm. kompost og champost-muld. Stierne mellem bedene bliver nu tilsået med hvidkløver. Der eksperimenteres med egen kompost – både i lukkede beholdere og som åben frilagt.

Målet med køkkenhaven er at blive (næsten) selvforsynende året rundt.

Hvor: Vaasevej 6, Flintinge, 4891 Toreby
Hvornår: Søndag 15. august, kl. 14–16.

Tilmelding: mari48m@gmail com

Håber vi ses I Pia og Niels’ dejlige have(r).

Mange sommerhilsner – Marianne

Opret ny adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-mailadresse:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider