Se Dorte og Flemmings dejlige have/naturgrund ved havet og lær at lave rosenstiklinger

Dato:

Sted: Juelsminde, Bjørnsknudevej 50 E, 7130 Juelsminde

Velkommen i Flemming og Dortes have søndag 11.8 2024 fra kl.11–13.30 -14.

Adressse: Bjørnsknudevej 50 E, 7130 Juelsminde

Der vil blive serveret kaffe, te og lidt godt til ganen, og dagens fokus vil være – ud over havevandring – at lave rosenstiklinger. Medbring derfor urtepotter med så-og priklemuld (eller hvad du nu anvender til stiklinger) og gerne en gren fra din yndlingsrose med mange, nye skud. Det er også (i et vist omfang) muligt at tage stiklinger af Dortes roser, der bl.a. består af Penny Lane, Ledreborg, Kronprinsesse Mary Rose, New Dawn, Crown Prinsess Margareta Rose m. fl.

Til inspiration kan denne lille video anvendes:
https://www.youtube.com/watch?v=GsIJ06IDRME

Om vores have:
Vi bor tæt på havet, og størstedelen af vores grund er naturgrund med vilde planter og græs, men vi også skabt et areal, som dyrkes økologisk med grøntsager og insektvenlige stauder og sommerblomster samt roser.

Havens beliggenhed giver visse udfordringer med vind, salt og havgus, men vi forsøger at udnytte de fordele, der også er ved beliggenheden, bl.a. tilfører vi næring til jorden i form af tang blandet med hestemøg og kompost. Det trives vores afgrøder, i særdeleshed roserne, vældig godt med.

Vi glæder os til at vise haven og dens herligheder frem, og skulle der være interesse for at se nogle af Flemmings malerier, er der også mulighed for det: https://flemmingkokholm.dk/

Tilmelding nødvendig af hensyn til traktementet senest 4.8. 2024 til:
dortekokholm@hotmail.com

Mange hilsner fra
Flemming og Dorte

Skab en bioversitetsvenlig have

Dato:

Sted: Horsens, Vibevænget 5, 8700 Horsens

Dagens emne er biodiversitet, liv i haven og lidt til maven.

Siden år 2020 (coronatiden), har jeg og min datter på 8 hygget os med at lave forskellige bioversitets-tiltag i haven: havedam, kvashegn, udsåning af frø i næringsfattigt bed, langt græs, mindre græs, plantet hjemhørende urter og buske, mere »ukrudt«, og mere krat. Inden da, var der stort set kun en græsplæne.

Jeg har tidligere dyrket grøntsager i en kolonihave og vil gerne dyrke mange grøntsager igen en gang. Lige nu har jeg kun lidt grøntsager i nogle højbede mest for sjov, men jeg eksperimenterer med ideer fra permakultur -og skovhave-verdenen og forsøger mig med hurtigkompostering, halmkartofler og egen pottemuld.

Ud over at vise haven frem vil jeg fortælle om, hvordan jeg laver kombucha, hvilket er en the med et højt indhold af gær-og bakteriekulturer, der udgør et godt tilskud til mavens liv.

Man kan få en smagsprøve og jeg serverer også æblekage, the og kaffe.

Børn er velkomne. Vi har nogle dyr. En kat, to kaniner og tre høns.

Mødet bliver også en lejlighed til at vi kan bytte frø eller planter med hinanden, så tag endeligt eventuelt overskud med.

Tilmeldning på tlf. 42323110.

Vel mødt!

.

Hilsen fra Tina.

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider