Kolding

Info

Antal medlemmer: 54

Kontakt: Jette Vangslev
kolding@merelivihaven.dk

Deltag i netværket

3 Åbne havelåger i Sdr. Bjert

Dato:

Sted: Nico Lorck-Schierning, Gl. Bjært 42B, 6091 Bjert

3 haver i Sdr. Bjert lader havelågerne stå åbne søndag den 18. august kl. 14.00–17.00, hvor interesseret er meget velkomne til at kigge ind. Haverne er en del af den landsdækkende event »Åben Havelåge«, hvor sprøjtegiftfri haveejere viser deres haver frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit.

Eventen skal skabe mere liv i de danske haver og inspirer andre tila t lægge giften fra sig og dermed hjælpe naturen og skåne grundvandet. De 3 der har valgt at åbne deres haver er 3 aktive praktiske økologer, som hver på deres måde bidrager til et mere bæredygtig haveliv. Turen starter kl. 14 i den ene ende af byen og slutter kl. 17 i den anden ende, ca. 1 km. Turen starter hos Nico Lorck-Schierning, Gl. Bjært 42B. Her vil Nico fortælle hvordan og hvorfor han har lagt en del af hans græsplæne om til et vildt blomsterbed. Herefter fortsætter deltagerne til Stationsvej 7, hvor Marianne Andersen vil fortælle om hendes smukke staudebede og dejlige udekøkken. Endelig slutter turen hos Jette og Ole Dall på Vesterløkke 9B som vil fortælle og vise os selvforsyningens skuffelser og ikke mindst glæder. Der vil blive lagt særlig vægt på vin/humle og grøntsager. Her serveres kaffe og andet mundgodt. Kontaktperson: Jette Vangslev, 24201062. Det er Danmarks naturfredningsforeningen og Landsforeningen praktisk Økologi der står bag »giftfri åben havelåge«

Frøsamling og frøbytte

Dato:

Sted: Geografisk have, Christian 4 Vej 23, 6000 Kolding

I forbindelse med Geografisk Haves høstmarked den 1. september kl. 10–14 vil der mulighed for at få viden om frøsamling og bytte frø. Har du nogle frø, som du gerne vil dele med andre, så kom forbi Gardenhood i Geografisk have hvor du kan møde andre med interesse for den økologisk have.

Vi fortæller om indsamling og tørring af egne frø og samler alle frø i en stor pulje, hvorfra man kan bytte sig til nye spændende frø til køkkenhaven, blomsterengen, drivhuset mv. Tag dit eget overskud af frø med. Har du ingen frø, så har vi garanteret nogle, du kan få med hjem.

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider