Er der håb i en håbløs tid?

Jette Vangslev, 8. februar 2024

Bioetiker og teolog Mickey Gjerris taler om håb i en tid med klimaforandringer og arternes udryddelse i Sdr. Bjert mandag den 4. marts kl. 19–21 i sognehuset. Klimaet forandrer sig. Dyre- og plantearter udryddes. Både politikere og erhvervsfolk håber, at en række teknologiske løsninger kan ændre på klimaets nedtur. Men der skal mere til. Der skal nok også pilles en del ved menneskets natursyn. Mickey Gjerris vil tale etik og håb og hvilken rolle kristendommen har spillet i udviklingen af den vestlige verdens natursyn. Et natursyn, som med Mickey Gjerris ord »er én af de væsentligste årsager til det morads, som vi befinder os i«. Men han vil også tale om hvilken positiv rolle, kristendommen kan spille, hvis den bliver tolket anderledes, end vi plejer.

Mickey Gjerris arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og har i de seneste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, teknologi og mennesker og udgivet en række bøger.

I 2022 modtog han Demokratistafetten, oprettet af Ebbe Reich Kløvedal, og samme år blev han også udnævnt til Årets Dyreven.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider