Fermenterings workshop

Anette Uglebjerg, 8. august 2019

29/9 2019 kl. 15.00–17.00. Tilmelding til Anette på 2745 8199. vi mødes i Nico’s køkken på Gl. Bjert 42b, 6091 Bjert
Vi skal fermentere sammen, glæd jer.

Vi skal arbejde med den gamle kunst at mælkesyregære grøntsager. Det er konservering uden kemi, en metode til at skabe umami og til at undgå madspild. Oven i købet forædles grøntsagerne, idet vitaminer og mineraler bliver mere tilgængelige for kroppen, bl.a. fordi enzymerne ikke ødelægges af varmebehandling.

Alle grøntsager kan fermenteres, men nogen med større succes end andre. Kål, gulerødder, løg, hvidløg, rødbeder, jordskokker og små sylteagurker er noget af det bedste. Den helt store klassiker er kraut, hvor man ælter hvidkål/ rødkål og gulerødder, det prøver vi sammen. Vi skal også prøve våd-fermentering, som bruges til de grøntsager, hvor man gerne vil beholde formen fx sylteagurker, blomkål, broccoli,
gulerodsstave, rosenkål m.m.

Medbring de grøntsager og krydderurter du gerne vil fermentere (du kan fint nøjes med hvidkål og
gulerødder) og ca. 50 g god salt uden jod. Husk også et godt skærebræt, en stor skål, evt. en vægt, en skarp kniv og en masse syltetøjsglas i almindelig størrelse. Er du vant til at bruge et mandolinjern er du godt
hjulpet med sådan et.

Jeg vil først fortælle lidt om, hvorfor man fermenterer og hvad grundprincipperne er. Så skal vi have hænderne i gang, der kommer alle de gode spørgsmål. Børn er meget velkomne sammen med forældre.

Det praktiske arbejde fylder mest, så børnene kan være med i alle processerne, man hjælpes ad og hygger
sig sammen.

Jeg tager smagsprøver med, så I ved lidt om, hvad I kan forvente jer, når glassene åbnes.

Vel mødt til en praktisk, kreativ og frugtbar dag. På gensyn :-) Vh Birgit

Opret ny adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-mailadresse:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider