GARDENHOOD

Jette Vangslev, 5. februar 2017

Kære alle
Lene, leder af geografisk have og undertegnede sender i disse dage en ansøgning af sted til integrationsudvalget med nogenlunde nedenstående indhold.

Villy, Ole og Jette er ansvarlige og følgende har givet tilsagn om at komme en gang i mellem: Marianne L, Marianne A, Nico, Karen, Ragnhild, Ane, Jette Rask, Claus og Hanne. Og der er plads til flere. Giv Jette et praj og hun laver et forslag til »vagtplan«.

GARDENHOOD – dyrk økologisk køkkenhave med mennesker fra hele verden i Geografisk have med planter fra hele verden

Nyt projekt i Geografisk Have giver haveinteresserede et sted at mødes for at udveksle haveglæde, naturglæde og glæden ved samværet på tværs af nationaliteter, alder og køn.

Vil du gerne udforske og udfolde din haveglæde og lærer nyt om, hvordan man dyrker økologisk køkkenhave? Vil du samtidig gerne slå et slag for en bedre integration i Danmark ved at investere lidt tid og livskraft i at lære en eller flere andre mennesker med en anden nationalitet at kende? Vil du have et indtryk af, hvilke beskæftigelsesmæssige muligheder, som den økologiske fødevarebranche rummer?

Så er dette projekt måske en spændende mulighed for dig. Du skal være indstillet på, at du får en »makker« fra en anden nationalitet, som du arbejder sammen med om de konkrete haveopgaver, som skal løses i den økologiske køkkenhave. Kontaktfamilier fra Dansk Flygtningehjælp er meget velkomne, men det er ikke en forudsætning, at man er engageret her.

Man mødes i gennemsnit 2 gange om måneden og det er Praktisk Økologi, der tilrettelægger arbejdet i samarbejde med Geografisk Have. En vigtig del er også at besøge steder i lokalområdet og møde mennesker, der selv har job indenfor branchen og kender til, hvilke veje man med fordel kan gå. Vi skal besøge steder, som producerer økologiske fødevarer, steder der forarbejder økologiske fødevarer og steder, der sælger økologiske varer.

I den økologiske køkkenhave skal der graves have, sås frø og sættes kartofler. Der skal vandes og luges. Det hele foregår uden brug af kemiske hjælpemidler. Hvert år har sine udfordringer og overraskelser, som man deler med hinanden.

Man er velkommen til at komme den første gang og se, om det er noget for en, før man tilmelder sig endeligt. Der skal være mindst 10 på holdet for at det oprettes.

Kurset gennemføres alle tirsdage i lige uger fra kl. 17–19. Der serveres en let anretning fra kl. 18.30. Der vil være 1 foredrag, 1 lokal studietur, 1 udflugt samt en afslutningsfest som del af programmet, der starter tirsdag 2. maj og kører frem til 26. september, dog med sommerferie i juli måned. Børn er meget velkomne. De kan deltage i det praktiske arbejde eller gå på opdagelse i alle de skønne legemuligheder i Geografisk Have.

Da vi håber at Kolding Kommunes Integrationspulje vil yde tilskud til projektet, kan det gennemføres uden nogen brugerbetaling.

Projektet er et samarbejde mellem foreningen Praktisk Økologi og Geografisk Have og Dansk Flygtningehjælp

Opret ny adgangskode

Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.

E-mailadresse:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider