Gardenhood resten af august (22 og 29)

Ole Dall, 21. august 2022

Tirsdag den 22/8 skal vi have sat nogle (foreløbige) navne på sædskifterne til næste år, så vi kan begynde at planlægge. Alle kan byde ind på hvad man har mest lyst til – så må vi se om vi kan få det til at gå op med 2 ansvarlige for hvert skifte. Så tænk over hvad I har lyst til. Jeg tager en oversigt med til at skrive navne på.

Vi tæller bedkasserne så nummer 1 er nærmest indgangen og 10 er det hvor der er jordskokker som ikke skal flyttes. Jordbær placerer vi hvor vi synes (de gamle kan bare fjernes) – måske skal de bare være i ved siden af marmeladebedet i stedet for blomster.

– Sædskifte 1 (kål, majroer mv.) i bedkasse nr. 5 og 6:
– Sædskifte 2 (knoldselleri, pastinak, fenikkel mv.) i bedkasse nr. 7 og 8:
– Sædskifte 3 (Kartofler og bønner mv.) i bedkasse nr 9 og 10:
– Sædskifte 4 (græskar, agurk, squash mv.) i blomsterhaven nærmest indgangen:
– Sædskifte 5 (gulerødder, løg, porer mv.) i bedkasse 3 og 4:
– Sædskifte 6 (salat, spinat, ærter, majs mv.) i bedkasse 1 og 2:

Tirsdag den 29/8 kl 17–19.30 mødes vi til høst af det meste hvor vi tilbereder et måltid især af hvad vi har. Nogen kan evt. høste noget den 22 og forberede lidt hjemmefra? Evt. lave lidt dressing eller lignende.

Jeg tager bålfad, brænde, rist og en gryde med så vores kaftofler kan koges (hvem sørger for kryddersmør af vores krydderurter?)
Der er nogle græskar og grønne bønner, pastinak, selleri, knoldfennikel, meget spidskål og måske kinakål, mange rødbeder, røde, gule og hvide(e)løg, lidt små gulerødder samt majskolber (vi kan grille).

Måske nogen har noget i egen have til deling – f.eks. tomat eller peberfrugter eller frugt (ole har pærer). Lidt brød måske? Dessert?

Hvis vi vil have kød/fisk til grillen foreslår jeg vi hver især tager det med, men det er måske ikke nødvendigt med alle de grøntsager der er? Husk også bestik og drikkevarer til eget forbrug.

I efterårsferien tirsdag den 18/10 mødes vi kl 15–17 og gør haven vinterklar.

Ole

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider