Kom godt i gang med økologisk køkkenhave

Jette Vangslev, 29. september 2023

Så er det ganske vist. Vi laver køkkenhave kursus for nybegynder i 2024. Se beskrivelse og spred budskabet til alle jeres venner som drømmer om at komme i gang, men ikke rigtig ved hvordan.

Beskrivelse
Kom godt i gang med økologisk køkkenhave
Drømmer du om at dyrke dine egen friske grøntsager, men har svært ved komme i gang, så er dette kursus lige noget for dig.

Målgruppe
Kurset henvender sig til nybegynder der ønsker at dyrke økologiske grøntsager og prøve lykken ved er at trække egne gulerødder op af jorden og servere for familien.

Formål
Kursets formål er at give grundlæggende viden om økologisk dyrkning, hvordan man kommer i gang og gennemfører dyrkningen, samt erfaringsudveksling.

Kurset er bygget op med teori 4 torsdage i januar/februar 2024 kl. 19–21 på KUC, Ågade 27 i Kolding. Og de der har lyst kan fortsætte i den praktiske del i Gardenhood i Geografisk have hver tirsdag fra april kl. 17–19 til august 2024.

Første kursusgang (18. januar 2024) handler om økologiens grundlag og hvorfor dyrker vi økologisk: klima, miljø, giftfrie fødevarer og biologisk mangfoldighed. Vi kommer ind på at jord det vigtigste vi har. Om jordbe-handling og forbedring. Det handler om fremstilling af kompost, dyregødning og grøntgødning.

På anden kursusgang (25. januar 2024) handler det om dyrkning af grønsager, om blandingskultur, sædskifte og plantefamiliernes betydning. Vi laver en dyrkningsplan for de mest almindelige grønsager, med sædskifte og blandingskultur. Vi ser på så- og plantekalender og om hvordan man får succes som nybegynder.

Tredje kursusgang (1.februar 2024) handler om hvordan man kan øge biodiversiteten i sin egen have ved selv små tiltag, der giver flere levesteder for de små væsner og mere vild med vilje. Økologisk – biologisk plantebe-skyttelse. De værste skadevoldere i haven og naturens egne beskyttelsesmetoder.

Fjerde kursusgang (8. februar 2024) handler om muligheder for dyrkning i drivhus. Om forkultivering af udplantningsplanter i misbænk og vindueskarm. Vi genbesøger så- og plantekalenderen. Vi taler om frøsamling, frøbytte og frøkøb. Gardenhood præsenteres.

Pris
Kurset er gratis, men medbring evt. selv drikkelse og/eller en snack

Arrangør: Landsforeningen Praktisk Økologi’s havenetværk i Kolding i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Geografisk have

Tilmelding: send en mail eller sms til jette.vangslev@gmail.com, 24201062

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider