Kvashegn og forvildet have. Arrangement 8. juni

Dorte Windeløv, 24. maj 2020

Vi regner med at forsamlingsforbuddet er lempet lidt d. 8. juni og holder derfor fast i arrangementet. Tid og sted: Trelde Næsvej 167, Fredericia. Mandag d. 8. juni kl. 17–19.

Vi skal lave kvashegn og se på den store sommerhusgrund med mange gamle træer og forvildning. Hvis det er fint vejr, er der mulighed for at bade.

Lidt historie: mine bedsteforældre købte grunden og byggede sommerhuset i 1935. Der er tale om udstykning fra en lokal bonde, som dyrkede kartofler på jorden. Det er ren sandjord i egentlig betydning. I starten var der marehalm og hybenroser. Min farfar og derefter min far plantede mange træer, primært for at få noget læ. En stor andel af dem lagde sig ned i stormen i 1999. Det ligger stadig stablet med gode muligheder for dyr, fugle og insekter. Mine forældre har overtaget huset, grunden blev delt, og min fætter har sommerhus ved siden af. Vi har arbejdet lidt på grunden i år med at skære ned, og jeg synes det er på tide at etablere et kvashegn.

Vi har gravet 28 pæle ned St. Bededag. Hegnet er ca. 13 meter langt, 90 cm bredt og 120 cm højt. Pælene er gravet 60 cm ned. Der venter en stor bunke grene (eg, birk, poppel, fyr, mirabel o.a.).

Hvis du vil være med så medbring gerne grensaks/ørnenæb, beskæresaks og evt. en lille grensav. Jeg har lidt værktøj til udlån også. Husk kraftige arbejdshandsker, mirabellerne har torne.

Husk også madpakke. Jeg giver en øl, kaffe/te og kage.

Tilmelding til Dorte, send SMS til 40562507

Grenbunke og »Poppelhuset«

Grenbunke og »Poppelhuset«

Kvashegn

Kvashegn

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider