Middelaldermad, syltning og kompostering

Jette Vangslev, 26. august 2018

Der er ingen gardenhood på tirsdag men tilgengæld er der 3 spændende arrangementer i den kommende tid. Tirsdag den 4. september, søndag den 9. September og tirsdag den 11 sepember

Middelaldermad med koldinghus kokke

Tidspunkt: 4. sept. kl. 17–20
Sted: Geografisk Have – køkkenhaven
Pris: 50 kr. som inkluderer et måltid middelaldermad og et glas øl/vin.

Tilmelding: Send sms til 23326524 eller skriv til: info@geografiskhave.dk
Beskrivelse: Vær parat til at smøge ærmerne op, og vær med til at tilberede middelaldermad med grøntsager fra Gardenhood – nu med historie De dygtige kokke fra restaurant Madkælderen på Koldinghus vil hjælpe os. Medbring skærebræt og knive

Syltning
Tidspunkt: søndag den 9. September kl. 15–17
Sted: Gl. Bjært 42, 6091 Bjert
Tilmelding: sms til mobil 40295691
Beskrivelse: Kom og lær Nico og hinanden fif om hvordan og hvad man kan sylte. Nico vil gerne lære at sylte Rødbeder, rødløg og brombær. I den første time er Nicos læring i fokus fx vil Ragnhild gerne lære Nico at sylte brombær med rødløg. I anden time sylter vi det som vi hver især gerne vil lære andre at sylte, fx vil Ole vil lære jer at lave æblechutny. Hvad vil du gerne vise os? Tag selv de forskellige råvarer og sylteglas med. Nicos køkken er stort.

1. Medbring din bedste sylteopskrift med råvarerne drueagurker, rødbeder, brombær og rødløg, tomater, Sukker og eddike (Nicos råvarer)
2. Tag råvarer og glas med til den syltning du gerne vil lære os andre
3. Og hvis du bare vil komme og se og lære er du også meget velkommen

Lær at lave kompost
Tid: Den 11. September kl. 17.00–18.30
Sted: Geografisk haves vækshus
Underviser: Landbrugs- og miljøchef Svend Daverkosen fra Aarstiderne
Tilmelding: ingen
Medbring: lidt materialer i kurv eller glas fra din have som du gerne vil kompostere
Beskrivelse: Der transporteres tonsvis af køkkenaffald til forbrændingen og haveaffald til kommunen affaldspladser. Lad os få dette guld i jorden i egen have. Lad os få mere balance og liv i jorden, når den beriges med kompost. Landbrugs- og miljøchef Svend Daverkosen fra Årstiderne vil fortælle hvordan man kan kompostere i en villahave i byen. Du får i dette værksted viden om hvordan du kan kompostere både køkken- og haveaffald. Der vil både være oplæg og dialog om emnet og vi skal se på forskellige strukturmateriale og hvilken sammensætning der giver en god og brugbar kompost.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider