Penge for enden af regnbuen?

Jette Vangslev, 16. april 2023

Kære alle
Ole og jeg har d.d. indsendt en ansøgning til Kolding Kommunes bæredygtighedspulje til 2 arrangementer i efteråret. Vi har søgt om 15.000 kr. Her kan du læse uddrag af ansøgningen:

» Vi ønsker at give borgerne i Kolding kommune inspiration og viden til at leve en mere bæredygtig hverdag ved at tilbyde foredrag/workshops. Vi vil afvikle 2 ud af nedenstående 4 forslag til arrangementer, afhængig af hvad der praktisk kan lade sig gøre:
1. Havens vilde dyr og planter V/ Morten D.D. Hansen
Hvordan kommer man i gang med at lære noget om Danmarks natur? Ikke ude i naturreservaterne, men i haven, hvor man færdes hver eneste dag! Et foredrag med Morten D. D. hvor vi kommer rigtig tæt på den vilde natur, som næsten altid indfinder sig i haven, hvis man bare lader den gøre det. Sommerfugle, vilde bier, spændende ynglefugle og et mylder af ukrudt!

2. Grøntsager som første violin i måltidet v/salattøsen, Mette Løvbom.

Et kombineret foredrag og showcooking arrangement med udgangspunkt i sæsonens aktuelle råvarer og hvordan vi kan få grøntsagerne til smage af noget ved at lege med den karismatiske femte grundsmag umami. Et arrangement hvor man får ideer til teknikker og værktøjer med hjem til velsmagende, mættende og årstidsrelevante grønne og farverige hverdags måltider.

3. «Af luft er du kommet – til luft skal du blive»- hvordan man binder CO2 i haven v/professor Per Gundersen, Klimahaven
Stammer, grene og kvas bliver dannet ud fra CO2 og er derfor grundlæggende luft. Og det grønne affald bliver til luft (CO2) igen ved nedbrydning eller forbrænding. Hvordan kan man ved at holde på det grønne affald («haveaffald») oplagre CO2 og fremme biodiversiteten og samtidig undlade at køre sit haveaffald til genbrugsstationen?

4. Plantefarvning med sankede urter v/designer Dorte Merete Lykke Jensen
Tekstilindustrien er en af de mest forurenende brancher. Vi vil med denne workshop sammen med Dorthe, som er en lokal designer, eksperimentere med plantefarvning af sankede planter og urter fra Stenderup Halvøen farve garn/stof enten over bål eller ved hjælp af solen.«

Ved bekræftende svar i starten af juni går vi i gang med planlægningen. Jeg forestiller mig at afvikle de 2 arrangementer fra september og december.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider