Plantesankning og -farvning

Jette Vangslev, 10. juli 2023

Vi skal plukke friske vilde planter i grøftekanter og langs stranden, som vi bruger til Solfarvning. De friske planter sættes på sylteglas med garner/stof. Efter 3–4 uger er det farvet i smukke gule og gulgrønne nuancer.

Indigofarvning er en magisk proces med blå farvestof fra japansk indigoplanter. I indigogryden kan du farve op til 500gr garn/stof. En farvning i gryden er ca. 10 min, herefter trækkes materialet forsigtigt op og ved iltning sker magien, hvor nuancer af blå og overfarvning med indigo fremtrylles.

Dorthe fortæller om de forskellig planter og farveprocesser. Hun medbringer en masse inspiration af solfarvet garn, indigofarvet garn og shibori-farvet stof.

Tid: Søndag den 3.september kl.10.00 til ca.kl.15.00

Sted: Naturskolen i Solkærenge, Skibelundvej 22, 6092 Sdr. Stenderup

Underviser: Dorthe Merete Lykke Jensen, tekstildesigner & underviser i strik, farvning m.m. Instagram og Facebook: @dorthemeretelykkejensen

Deltagerantal: 16

Pris: 250 kr. som dækker alt undervisning, farvematerialer til solfarvning og til indigofarvning, samt blomsterfrø af den nordiske indigo til at så i egen have.

Tilmelding: senest den 25. august. Jette.vangslev@gmail.com, 24201062. Du modtager herefter en liste over ting du skal medbringe, samt anmodning på betaling på mobilepay.

Log ind

Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.

Brugernavn:

Besøg Landsforeningen Praktisk økologis hjemmesider